Bär- och citronpaj

Underbar paj!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 200 g rumstempererat smör
  • 190 g florsocker
  • 8 äggulor
  • ½ ägg
  • 500 g vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • Citronfyllning:
  • 150 g socker
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • 1½ dl vispgrädde
  • 3 citroner, saft
  • 2 lime, saft och skal
  • Garnering:
  • 500 g blandade bär

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till pajskalet. Svep in i plast och låt vila i kylen minst 2 timmar. Kavla degen tunt på mjölat bakbord och klä en form med löstagbar kant. Baka pajskalet i 170° varm ugn, 10-12 minuter.
  2. Rör socker, ägg och äggula till en jämn smet. Tillsätt grädde och citron- och limesaft. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda i 120° varm ugn tills smeten stelnat.
  3. Blanda rivet limeskal med lite socker. Garnera citronpajen med bären och strö över lite limesocker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…