Bärglass med maräng

Jag rekommenderar att använda björnbär. För den har sådan fin syrlighet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g frysta bär av valfri sort
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • 2 st bananer
  • 2 st nektariner
  • Rivet skal och saft från 1 lime
  • 1 dl flagad rostad mandel

Gör så här

  1. Lägg de frysta bären, crème fraichen och florsockret i en matberedare.
  2. Mixa tills glasskonsistens uppnås.
  3. Ställ in glassen i frysen och låt den stå där medan du tillagar marängen och fruktblandningen.
  4. Sätt ugnen på grillvärme.
  5. Vispa äggvitorna och häll i sockret lite i taget.
  6. Vispa marängen hårt.
  7. Skär bananerna och nektarinerna i mindre bitar och blanda dem med limesaften, limeskalet och mandeln.
  8. Fördela lite av blandningen på botten i fyra höga glas.
  9. Häll därefter i glassen och lägg sedan resten av fruktblandningen ovanpå.
  10. Toppa slutligen med marängen och sätt in glasen i en het ugn.
  11. Låt ugnsluckan vara öppen.
  12. Gratinera i ett par minuter tills marängen fått färg.
  13. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr