Bärgömma under mandeltäcke

Perfekt ställe att "gömma" sommarens frysta bär. Blunda, njut och minns soliga sommardagar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g blandade bär, djupfrysta eller färska
  • ½ citron
  • 1½ dl sötmandel
  • ½ dl hasselnötter
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 50 g smör rumsvarmt
  • 2 msk fruktsocker

Gör så här

  1. Ugn 175 grader
  2. Låt djupfrysta bär tina lite. Fördela bären i fyra portionsskålar eller en större form. Pressa över citronsaften.
  3. Hacka mandeln grovt och mal hasselnötterna. Blanda med havregrynen i en skål.
  4. Skär smöret i små tärningar.Lägg det i skålen och nyp samman med fingrarna till en smuldeg. Rör ner sockret. Fördela massan över bären.
  5. Grädda bärformarna mitt i ugnen ca 20 minuter.

Kommentarer

Verkligen gott! Mycket godare än vanlig smulpaj, det här kommer jag definitivt att göra många, många gånger!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…