Bärkompot med kanelcréme

Nyttig med god efterrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 liter blandade bär, t ex hallon, björnbär, vinbär, krusbär, körsbär
  • 2 citrongräs (eller rivet skal av 1/2 citron)
  • 1 dl vatten
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl citronmelissblad
  • Kanelcrème:
  • 250 g Kesella
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Skiva citrongräset tunt på längden. Koka citrongräs och farinsocker i vattnet några minuter. Lägg i bären och citronmeliss och låt det kallna. Smaksätt Kesella med florsocker, vaniljsocker och kanel. Servera kompotten med kanelcrème.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@irrevirre

Rågkakor

Enkla att baka, goda med nyttigt rågkross. Baka och känn doften av brödkryddor sprida sig i ditt hem.

@epi

Annas nyttiga bröd

Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop –…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr