Bärmuffins med vaniljgömma

God krispig yta, mjuk bärig insida och en kletig vaniljig överraskning i mitten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl frusna bär till exempel hallon och blåbär
  • 6 msk marsanpulver
  • 2 dl standardmjölk

Gör så här

  1. Förbered vaniljkrämen genom att vispa ihop pulver och mjölk. Låt stå kallt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Mosa i smöret och slå på en deciliter mjölk. Rör till en slät fast smet. Vispa resten av mjölken, ägg och vaniljsocker i en annan bunke, och blanda ner i smeten. Rör inte för mycket och använd inte elvisp, ju mindre man vispar desto bättre. Vänd i bären.
  3. Häll upp i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Klicka på en knapp matsked av vaniljkrämen i varje form. Den kommer under gräddningen sjunka in i smeten. Grädda i ugnen i drygt 25 minuter, håll koll på dem så att de inte blir för torra.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…