Bärpaj med en smula krips

Skillnaden mot traditionell paj är att blanda i cornflakes för att få en lite knäckigare och krispigare smak och kosistens.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl frukt eller bär, t.ex skivade jordgubbar, rabarber eller 6 äpplen.
  • Smuldeg:
  • 100 g margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl krossade cornflakes
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smält margarinet. Skala, skiva äpplena eller bären och lägg dem i en smörad form.
  2. Blanda mjöl, socker, cornflakes, salt, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Rör i ägget och det smälta margarinet.
  4. Bred ut smeten på äpplena eller bären och grädda i 180 grader varm ugn ca 40 - 45 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…