Bärtartlett

Supergod och lyxig som på kondis

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 250 g socker
  • 250 g smör
  • 560 g vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 ½ ägg
  • Vaniljkräm:
  • 500 g mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 100 g strösocker
  • 40 g maizena
  • 4 äggulor
  • 25 g smör, tärnat

Gör så här

  1. Mördeg:
  2. Vispa strösocker och smör mjukt tillsammans i degblandare med en degkrok.
  3. Blanda mjöl och bakpulver.
  4. Sikta och häll i lite i taget i socker/smöret.
  5. Vispa upp äggen lätt och häll i försiktigt lite i taget.
  6. När degen är slät, plasta in den i plastfolie och låt vila i kyl i 60 minuter.
  7. Kavla ut tunt (ungefär 3 mm) och lägg i en smörad form. Se till att det inte finns några luftbubblor mellan formen och degen.
  8. Skär av överflödiga kanter med en vass kniv och frys formen tills den stelnar.
  9. Lägg ett papper i formen med den frusna mördegen och lägg i gula ärtor ända upp till kanten för formens skull
  10. Baka på 180 grader tills kanterna fått lite färg.
  11. Ta bort pappret och ärtorna och baka tills skalet är helt torrt.
  12. Låt svalna.
  13. Gör sen vaniljkrämen
  14. Vaniljkräm:
  15. Koka mjölk och vaniljstång.
  16. Vispa ihop strösocker, maizena och äggulor.
  17. Låt stormkoka tillsammans med mjölken i 5 minuter.
  18. Tillsätt smöret skuret i tärningar.
  19. Passera genom en sil i en bunke och täck ordentligt med plast.
  20. Fyll i en spritspåse med den kalla vaniljkrämen och fyll i mördegsskal.
  21. Dekorera med valfria färska bär.
  22. Voila!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…