Bästa rabarberkakan

En favorit som kan serveras både som kaffekaka och som efterrätt med lite extra rabarberkompott till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl råsocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl mjölk
  • Topping:
  • 3-4 dl skuren rabarber - tunna skivor
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 tsk kanel
  • (½ tsk ingefära)

Gör så här

  1. Rör smör och socker mjukt och fluffigt.
  2. Tillsätt ägget och mjölken.
  3. Bland mjölet med bakpulvret och rör ner det.
  4. Klicka ut smeten i smord och bröad form (20-22 cm) med löstagbar kant.
  5. Blanda hackad mandel, rabarberbitarna, råsocker, kanel och kanske lite ingefära till toppingen.
  6. Strö blandningen över kaksmeten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30-35 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept