Bästa sockerbullarna

Dessa blir fantastiska! Jag har både sylt och marsan i mina och det skäms jag inte för. Smaskens.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör el. margarin
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm hjorthornsalt/2 krm bikarbonat
  • ca 13 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 3 dl marsan eller sylt

Gör så här

  1. Ugn: 250 grader.
  2. Smält smöret och häll på mjölken till 37 grader.
  3. Häll vätskan på den söndersmulade jästen, och rör till en jämn smet.
  4. Blanda i saltet, hjorthornsaltet och sockret.
  5. Häll i ägg och vetemjöl.
  6. Arbeta degen. Den ska vara smidig och hanterbar. Lös men inte för lös.
  7. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
  8. Härefter ta ut ca 35 bullar som kavlas ut och en klick valfri fyllning lägges på mitten.
  9. Knip ihop och ställ dem på plåt med den hopknipta sidan nedåt.
  10. Låt bullarna jäsa under duk ca 40 min.
  11. Grädda i ugn 250 grader ca 8-10 min. Håll koll så de inte tar för mycket färg.
  12. Ta ut, låt svalna,
  13. Om du ska frysa bullarna så gör det nu.
  14. Vid servering smält smör och pensla bullarna med. Doppa dem sedan i strösocker och servera!!!!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr