Bästa tårtbotten utan fett

Det här den absolut enklaste och godaste tårtbotten. Har fått den av min goda vän Erika D. Absolut enkel att göra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokande vatten

Gör så här

  1. Smörj och bröa en tårtform med löstagbar botten.
  2. Vispa äggen och strösockret vitt och pösigt. Tillsätt det kokande vattnet mot slutet av vispningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsockret och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen (2 liters form ) och grädda i nedre delen av ugnen. Gräddas cirka 30 minuter i 175 - 200 * grader. Minska värmen i slutet av gräddningen annars bränns tårtbotten.
  3. Låt botten svalna. Dela den sedan så du får tre 'bottnar' och lägg emellan dina favoritmellanlägg mellan två av dom, t.ex valiljkräm och hallon+grädde. Lägg en 'botten' överst och garnera sedan efter önskmål med t.ex grädde och färska bär.
  4. Lycka till!

Kommentarer

Tack för detta recpt, blev jättebra ..
Vet inte om receptet kommer från ICA. Jag har ett gammalt tidningsurklipp, som jag fått från min mormor, med ett snarlikt recept. Tror det är från 1940-50-talet. Där kallas den mosskaka och bakas som en sockerkaka. Skillnaden i det receptet är att det bara är 1 tsk bakpulver och istället för vaniljsocker så tillsätter man rivet skal av en halv citron. Det kokande vattnet tillsätter man till sist. Annars är det precis samma. Oavsett varifrån receptet kommer så blir det en jättegod tårtbotten. Även som sockerkaka är det väldigt gott. Sanciya, tror nog du kan blanda i 1-2 msk kakao om du vill ha chokladbottnar. Jag testade en gång att byta ut en deciliter av mjölet mot marsanpulver. Det blev gott det med.
Hej jag undrar kan man lägga till kakao i receptet? Ifall hur mycket?
Tack snälla du för att du delger oss detta receptet i matklubben oavsett varifrån det kommer. Jag har bakat det och det är fantastiskt bra och enkelt. Det här är en tillgång när jag upptäcker till min fasa att det oftast bara finns Hägges tårtbottnar i affären. Och just de tårtbottnarna är helt botten vad det gäller E-tillsatser.
Detta receptet star pa det fardiga marsipan locket som finns o kopa till prinsesstarta. Fick det for nagra ar sedan o har aldrig gjort nan annan tartbotten helt super!!!
Mr Dragonfoots fru här ;) Tack för detta recept som blev kanon bra! Kommer aldrig mer köpa färdig tårtbotten :P Kramiz Mrs Dragonfoot
Fantastiskt god botten....Den kan verkligen rekommenderas till alla er som hyllar fest och födelsedagar....
Denna blev min räddning igår när det inte fanns en tårtbotten att köpa i hela stan. Den blev hög och jämn och tårtan blev jättegod. Trevlig Midsommar
Den bästa sockerkaka som jag gjor till tårta, den blev hög och fin. tack så mycket Gittan Magaji
Den här tårbotten brukar jag alltid göra, den är toppen!!
Den här sockerkakan är toppen till tårtbottnar, jag har bakat den i 5-6 år till våra tårtbottnar. Det är ett gammalt ICA-recept. Jag brukar för det mesta ta 2 delar vaniljkräm och en del vispat grädde i bottenfyllningen, tycker Du om annanas så ta gärna krossad annanas i den här krämfyllningen. Det övre lagret brukar jag ha hårt vispad grädde och en mixad röd bärsylt, gärna lingon eller hallon, men gör inte fyllningen för söt. Efter ihopläggningen av de tre bottnarna brukar jag göra en ytlig överdragning med grädde/vaniljkrämen, sedan klär jag hela tårtan med gladdpack och låter den stå över natten och safta sig. Efter en natt så slutgarnerar jag den efter årstid och smak och beroende till vilket ändamål tårtan skall användas. Lycka till!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr