Baguettepinnar

Tunna baguetter bakar man snabbt i ugn, men de ska jäsa länge för att bli goda. Vill du ha en extra knaprig skorpa kan du spreja med blomspruta på bröden under gräddningen. Oskalade sesamfrön brukar finnas vid hälsokosthyllan, annars går det också bra med skalade.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 pkt jäst
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk smält, svenskt smör
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • Ca 14 dl vetemjöl
  • 1 dl oskalade sesamfrön

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt saltet och oljan. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och vetemjöl, knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 1/2 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Dela degen i 20 bitar. Rulla till smala baguetter och vrid dem lite. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla baugetterna med vatten och strö över sesamfrö. Låt jäsa ca 15 minuter. Grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de får fin färg och låter ihåliga när man knackar på dem. Låt baguetterna svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr