Baguetter med soltorkad tomat

Härliga baguetter med smak av tomat. Lättbakat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja från soltorkade tomater
  • 2 tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl special
  • ca 10 st soltorkade tomater (i olja), hackade

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, tomater och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den inte. Dela den i 4 bitar och forma till vridna baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa utan bakduk i ca 30-40 min.
  3. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 min i 275 grader. Ta ut plåten och pensla bröden med kallt vatten. Stäng av ugnen och grädda ytterligare 15-20 min i eftervärmen.
  4. Låt kallna på galler utan bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr