Baileyskulor

Helt oemotståndliga..

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g Odense nougat
  • Ca ½ dl Baileys
  • Odense ljus Choklad 36%
  • O´boypulver

Gör så här

  1. Knåda ihop nougaten och Baileys.
  2. Ställ in i kylen en stund så det blir rullningsbart. Forma kulor och rulla dem i smält Odense Choklad. Rulla sedan i O´boypulver, medan överdraget ännu är fuktigt.
  3. Ställ in i kylen så de stelnar.

Kommentarer

Gottigottgott :) Jag gjorde inga kulor utan i längder som jag sen skar i lagom stor bitar, hade även lite chockladströssel på. En 5:a
Odense nogat kan du handla i princip nästan över allt i livsmedels affärerna. Står/ligger bland baksakerna
Var köper man Odense nougat och ljus choklad?
Ljuvligt goda,som smälter i munnen!
Supergoda. :) Gjorde även med Kaluha..
Tusan va gott det lät! Det ska jag prova! Hur många blir det ungefär? Gör man dem i köttbullestorlek?
5+++ kommer inte ens nära betyget mina barn sätter på de här Baileyskulorna. Jag gjorde olika tryfflar, med mina barn åt bara dessa! Stor tack för receptet
Suveränt, dem kulorna blev väldigt uppskattade hemma. Frugan älskar baileys och mig lite, kanske, om jag har tur. Skämt åsido mycket enkla att göra kladdigt och kletigt dock, men vilket superresultat!! Rekommenderas varmt!
Har inte testat, men jag tänkte köra julgodis på söndag....Då åker nog detta med på ett hörn. Så återkommer jag med recensioner sedan. Tjing
Såg detta recept härom dagen . men lyckades trycka bort det , men hittade receptet i dag. Man får inte ge sig. Skall göra dessa till jul tänkte jag .
Bästa kulorna jag ätit!!
Tack !! för ett supergott godis- gjorde dessa till påsk Riktigt mumsiga!
Måste man rulla dem i oboy eller något liknande????
Dom här var mycket uppskattade på julens gottebord. Klart plus att dom var så enkla att göra så dom kommer att göras igen.
Här är mina baileyskulor. Inte så fina som den lånade bilden dock men sååååå goda. Ett tips: De är svåra att rulla med händerna, de kletar och smälter. Jag använde en tesked som jag försiktigt formade små bollar. Ställ in dem i frysen en bra stund innan du doppar dem i chokladen så smälter de inte. De är känsliga mot värmen och smälter lätt. Jag rullade dem inte i kakao för jag tucker de blir för mäktiga då.. Hoppas du tycker dem är lika smarriga som jag.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…