Bakad päroncheesecake

Enkel att göra och jättegod att äta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kexbotten:
  • 2 pkt Choko Ballerina (utan kräm)
  • 100 g smält margarin
  • Fyllning:
  • 400 g Philadelphiaost
  • 250 g ricotta
  • 2 dl extra fint strösocker
  • 10 msk konc. päronsaft
  • 2 tsk päron arom
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • Garnering:
  • Florsocker med chokladsmak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150º.
  2. Skrapa av krämen från kexen. Krossa kexen och blanda med smält margarin. Tryck ut massan i en springform, ca 23 cm i diameter. Ställ in springformen i kylen medan du gör fyllningen.
  3. Vispa philadelphiaost, ricotta och socker smidigt. Tillsätt päronsaft, arom, ägg och äggvita. Vispa så att blir väl blandat.
  4. Ta ut springformen från kylen och häll ostmassan över kexbottnen. Grädda cheesecaken i nedre delen av ungnen ca 35-40 cm. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna.
  5. Ställ kakan kallt i 5 timmar och pudra över chokladflorsocker strax före serveringen.
  6. Ät och njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…