Bakad plommonkompott

Passa på att göra denna saftiga plommondessert på sensommaren, när träden dignar av plommon. En klick grädde är alltid gott till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 - 12 plommon
  • 3 dl socker
  • 2 msk maizena
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Garnering:
  • florsocker
  • plommon

Gör så här

  1. Kärna ur plommonen, skär dem i skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda 2 dl socker, maizena och kanel. Häll det över plommonen och blanda om. Klicka över 25 g av matfettet och baka plommonen i mitten av ugnen i 200° 10 minuter.
  2. Rör samman resten av sockret, matfett och ägg. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten över plommonen och grädda i mitten av ugnen i 200° 30 - 40 minuter eller tills smeten stelnat.
  3. Sikta över florsocker, garnera med plommonskivor och servera desserten.

Kommentarer

Fantastiskt recept!! Helt underbar smakbalans med kanel och vaniljsocker i, och grädde till. Kakan blev lätt att göra, såg läckert lyxig ut och smakade ljuvligt. Toppbetyg!!
Gjorde denna för en stund sen och den var väldigt god! Vi hade lite crunch-musli (med röda bär) till och det var riktigt gott.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…