Bakad vaniljkräm med honung och kanel

Bakad vaniljkräm med honung och kanel. Servera med frukt eller bär.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl mjölk 3%
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 rågad msk honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel

Gör så här

  1. Värm ugnen till 160°. Hetta upp mjölk och grädde utan att låta det koka. Vispa ihop ägg och honung. Häll den varma gräddmjölken över äggen under vispning. Rör ned vaniljsockret. Häll krämen i en liten, låg, väl smord gratängform. Pudra ett lager kanel över. Ställ formen i ett större ugnsfast fat, som fyllts med vatten. Baka krämen i vattenbadet i ugn, cirka 45 minuter eller tills den precis stelnat. Servera den milda och fina vaniljkrämen med färsk frukt som på bilden eller frysta tinade bär, gärna varma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…