Bakade päron med konjak

Låter gott men har ej testat än.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 päron
  • 1/3 brun farin
  • 1 1/3 msk osaltat smör
  • 2/3 dl vatten
  • 1/3 dl conjak
  • 1/3 dl vispgrädde 38%

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader
  2. Skala och halvera päronen ( låt själken sitta kvar).
  3. Kärna ur dem med en sked.
  4. Vänd päronen i farin i en skål
  5. smält smör i ett ugnsfast fat i ugnen.
  6. Tillsätt päronen och vänd dem i det smälta smöret.Tillsätt vatten i fatet och baka päronen i ca 40 minuter beroende på hur mogna de är. Vänd dem ett par gånger undertiden.
  7. Ta ut fatet ur ugnen .Lägg päronen på en tallrik med hjälp av hålslev.Tillsätt konjak och päronsaft. Rör runt med en sked och se till att skrapa upp de brända och knaprga bitarna från botten av fatet. Lägg tillbaka päronen på fatet.
  8. Vispa grädde i en skål. Tillsätt lite kojak och rör om ordentligt. Servera päronen med konjaksås och grädde

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…