Bakpotatisröra med kyckling, frukt och curry

Väldigt god röra med kyckling, curry, äpple och mango som passar väldigt bra till bakpotatis men även till ris, pasta mm

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kyckling
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk curry
  • 1 msk smör
  • 2 tsk ljus maizena redning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 135 g mangopuré (finns i barnmatshyllan)
  • 1 tsk salt
  • 2 äpplen
  • 1 dl persilja

Gör så här

  1. Strimla kycklingen ganska smått. Salta och fräs den i smör tills den är genomstekt. Lägg kycklingen åt sidan.
  2. Hacka löken, vitlöken, persiljan och tärna äpplena.
  3. Fräs lök, vitlök och curry i smör 2-3 min under omrörning.
  4. Strö över redning. Rör om och tillsätt matlagningsgrädde, sambal oelek, mangopuré och salt. Sjud ca 2 min utan lock.
  5. Tillsätt den stekta kycklingen, äpplena och persiljan i röran.
  6. Klicka den i en bakpotatisar och servera gärna med en sallad till.
  7. Röran kan förberedas och värmas strax före servering.
  8. Om man får röra över passar den lika bra till ris etc dagen efter.
  9. Hoppas att det smakar. Här hemma älskar vi den!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept