Baloos favorit

En härligt saftig kaka med tropisk smak, toppad med ljuvligt frisk passionsglasyr.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaka:
  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • ½ dl koncentrerad tropisk nektar
  • ¾ dl hackad färsk basilika
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Kokosflingor till formen
  • Glasyr:
  • 250 g kesella
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 passionsfrukter
  • Garnering:
  • Exotiska frukter
  • Basilikablad

Gör så här

  1. Ugn: 175 grader
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt efter varje. Blanda i apelsinskal, nektar och basilika. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten.
  3. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter och beströ den med kokos. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Stjälp upp och låt svalna.
  4. Glasyr: Sikta ner florsockret i kesellan. Dela passionsfrukterna med en vass kniv ock skrapa ur fruktköttet. Blanda fruktköttet och vaniljsockret med kesellan till en slät massa. Bred glasyren över kakan och dekorera med basilikablad och exotisk frukt. Låt stå kallt innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…