Banan- och persikarutor med jordgubbsglasyr

Smarriga rutor. Aromer och hushållsfärg till detta receptet finns att köpa hos Borgeby Kryddgård.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk banan arom
  • 1 tsk persika arom
  • Glasyr:
  • 500 g mascarpone ost
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk jordgubbs arom
  • Alt. 2 msk jordgubbssaft konc.
  • 5-10 droppar röd hushållsfärg
  • Garnering:
  • Chokladspån
  • Valfritt strössel
  • Valfri frukt

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smaksätt med aromerna. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
  3. Glasyren:
  4. Rör ihop alla ingredienserna till en härligt smarrig röd och jordgubbssmakande glasyr. Bred ut den över kakan och garnera efter önskemål.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…