Bananbröd

Ett gott bröd utan tillsatt fett och socker. Perfekt att baka om man har mogna bananer över eller bara är sugen på ett snabbakat bröd. Smakar lite sött eftersom det innehåller bananer, men är väldigt gott med lite smör och ost på!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g (ca 3 1/3 dl) grahamsmjöl
  • 200 g (ca 3 1/3 dl) vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 bananer
  • 2 ½ dl naturell yoghurt eller filmjölk
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Skala bananerna och mosa dem.
  3. Vänd ner bananmassan i mjölblandningen och tillsätt yoghurt och mjölk. Blanda ihop till en smidig deg, den ska vara lite kladdig.
  4. Klicka ut till bullar eller baka ut som en stor kaka. Kan även hällas i en form och gräddas som en limpa.
  5. Grädda i ca 15 minuter om du gör bullar, annars lite längre. Passa och kolla när det verkar färdigt. Låt svalna på galler.
  6. Servera med lite smör och ost eller bara som det är.

Kommentarer

Superenkelt, supergott! Stillar eftermiddagssuget perfekt.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…