Banankaka

Mycket god banankaka som är en sockerkaka med smak av banan, ingefära och kanel. Perfekt recept att göra när bananerna börjar bli mörka i skalet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • ½ dl mjölk eller ½ dl kallt vatten och 2 tsk snabbkaffepulver
  • 2 mogna bananer

Gör så här

  1. Smörj och bröa en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1½ liter.
  2. Du kan använda elvisp genom hela receptet så går det fort!
  3. Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör ihop matfett och socker.
  4. Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel.
  6. Rör ihop med det andra till en jämn smet.
  7. Blanda ihop vatten och snabbkaffepulver. Mosa bananerna ordentligt.
  8. Tillsätt alltsammans till smeten och rör till en jämn smet.
  9. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 1 timma.
  10. Låt banankakan svalna några minuter innan du stjälper upp den på ett fat. Låt svalna under sockerkaksformen.
  11. Förvara sedan i plastpåse eller frys in, såvida du inte äter upp den direkt!
  12. Serveringstips:
  13. Pudra med florsocker.
  14. Tips:
  15. Allra godast blir banankakan med mogna bananer, där skalet blivit brunt.

Kommentarer

Mmm godaste banankakan!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…