Banankanelkaka med apelsin och aprikos

Fettsnål bulle!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 15 g jäst
  • 1½ dl mjölk
  • ½ dl vatten
  • ½ ägg
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 150 g grovt dinkelmjöl
  • 150 g vetemjöl
  • Fyllning:
  • 15 g smör
  • 2 bananer
  • 100 g torkade aprikoser
  • 20 g farin eller muscovadosocker
  • 1 msk kanel
  • 1 apelsin
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt vatten, ägg, olja, salt, socker och dinkelmjöl i smeten, och häll sedan i vetemjölet medan du knådar det till en jämn deg.
  2. Låt den jäsa i 1 timme under en kökshandduk.
  3. Knåda degen lätt och kavla ut till en rektangel på 25x30 cm. Pensla med lite smält smör. Lägg tunna skivor banan i en skål med hackade aprikoser, socker, kanel och rivet apelsinskal. Häll det över degen och rulla till en rulltårta.
  4. Skär den i 12 tjocka skivor och lägg dem i muffinsformar. Låt dem efterjäsa i 30 minuter.
  5. Baka dem i 200 grader i 20 minuter. Pensla dem var femte minut med honung under bakningen. Serveras varma och kan även frysas ner.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr