Banolapaj

Banan- och kolapaj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 färdigt pajskal, ca 20 cm i diameter
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl söt kondenserad mjölk
  • 3 msk ljus sirap
  • 4 bananer plus några extra skivor till servering
  • 1 msk färskpressad citron
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk rostade mandelspån

Gör så här

  1. Smält matfettet i en panna och tillsätt mjölk och sirap. Värm upp på svag värme och låt sjuda försiktigt ca 5 min tills blandningen börjar tjockna. Rör hela tiden.
  2. Skala och skiva bananerna. Blanda dem med citronsaften. Lägg hälften av bananskivorna i pajskalet. Ta undan 4 msk av kolasåsen och häll resten över bananskivorna. Ställ i kylen ca 20 min.
  3. Lägg resten av bananerna ovanpå kolasåsen. Vispa grädden hårt och bred ut den jämnt över bananskivorna. Strö över mandel. Värm upp resterande kolasås med 1 msk vatten och ringla den över pajen. Servera med några extra bananskivor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…