Basilika-och vaniljglass

Överraska gästerna ...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1-2 msk honung
  • 6 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk mycket finhackad basilika
  • Garnering:
  • Rivet citronskal
  • Några basilikakvistar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna.
  2. Lägg kärnorna och stången i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk och honung.
  3. Vispa äggulorna och sockret poröst med en elvisp.
  4. Koka upp mjölkblandningen och vispa ner i äggvispet. Plocka upp vaniljstången.
  5. Krama vattnet ur gelatinbladet och lägg det i en kastrull. Värm gelatinet på svag värme tills det smält. Vispa ner det i glassmeten. Sila ner glassblandningen i en bunke.
  6. Låt smeten svalna, tillsätt basilikabladen och kör i en glassmaskin till en smidig smet. Skrapa ner smeten i en bunke med lock och frys den. Utan glassmaskin måste smeten röras om 2-3 gånger de första timmarna.
  7. Låt glassen stå i frysen över natten.
  8. Servera i glas med fot och garnera med lite rivet citronskal och några kvistar basilika.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…