Basilikabröd med soltorkade tomater

Goda sommarbröd till grillat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 marinerade soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 13-14 dl vetemjöl
  • Pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar. Hacka basilikan. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och olja. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Blanda i mjöl och basilika i degen. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till längder och dela dem i 36 bitar. Forma till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 200 º.
  4. Pensla bröden med lätt uppvispat ägg. Klipp ett kors i bröden. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Ett underbart gott bröd, gjorde succé på studentfest, rekommenderas varmt, en klar 5:a!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…