Basilikafilé i ugn

Basilikafilé med soltorkade tomater och körsbärstomater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl basilika
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 10 körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Krydda kycklingen och bryn den i smör.
  3. Lägg i en ugnsform.
  4. Mixa ihop basilika, soltorkade tomater, grädde och fond.
  5. Häll över kycklingen och baka i ugn i 10 minuter.
  6. Dela körsbärstomaterna och strö över.
  7. Baka ytterligare ca 10 minuter.
  8. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Supergott!! Blev en favorit hos hela familjen, även den kräsne sonen sa att det här måste vi göra fler gånger! Högsta betyg!!
Underbart gott. Maken tyckte det var så gott så han har laddat matlådan full till imorgon med det som blev över : )
Mycket god och lättlagad rätt. Hela familjen tyckte att den var toppen. Kommer absolut att bjuda kompisar och släkt på denna.
Så gott detta var!!! Jag lade inte på tomaterna förrän rätten var färdig, lade också på svarta oliver, jättegott! Tack!
Denna kycklingrätt är verkligen en höjdare. Testlagade den idag för att se om den kvalificerade sig bland mina "bjudrätter" vilket den gjorde. Perfekt med en rätt som går att förbereda innan gästerna kommer och bara slänga in i ugnen.
Supergott. En höjdare att mixa ingredienser. Kommer att laga det fler gånger. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
Jag bytte ut 1 dl färsk basilika mot 1 msk torkad basilika

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr