Basrecept – glutenfritt – tekakor, korvbröd, hambugerbröd

Ett toppenbra basrecept för tekakor, korvbröd, hambugerbröd och baugetter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 50 g flytande margarin
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl kesella
  • 1 ägg
  • 1/2-1 dl vit baksirap (den större mängden till tekakor)
  • 1 dl Dansukker Fibrex
  • 1 tsk salt
  • 8-9 dl glutenfri mjölmix
  • Ev. sesamfrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, kesella, margarin, ägg, och sirap och rör om väl.
  2. Blanda i fibrex, salt och mjölmix. Arbeta degen ordentligt. Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.
  3. Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta degen med hjälp av en degskrapa. Dela degen i 16 bitar som kavlas ut till runda kakor eller formas till avlånga korvbröd/minibaguetter.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Pensla hamburgerbröden med vatten och strö på sesamfrön.
  5. Grädda mitt i ugnen 250 grader tills de fått fin färg, ca 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…