Bavaroise på mandarin

En god dessert med mandarin och färsk mynta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gelantinblad
  • 5 dl mandarinjuice
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1,5 äggvita, hårt vispad
  • 1,5 dl mandarinklyftor
  • 25 myntablad, fint strimlade
  • 1,5 tsk florsocker
  • Chokladglass

Gör så här

  1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten 10 minuter. Ljumma mandarinjuicen, blanda i de urkramade gelantinbladen och rör om tills de smält. Blanda försiktigt ned yoghurten och äggvitan. Häll upp i 6 glas och låt stå kallt i minst 4 timmar.
  2. Blanda mandarinklyftor, kan vara på burk eller färska filéade, mynta och florsocker och fördela det ovanpå bavaroisen. Toppa med glasskulor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…