BBQ-kyckling med äppel- och sellerisallad

Tillsammans med den krämiga salladen smakar BBQ-kycklingen ljuvligt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 färska kycklingfiléer (ca 600 g)
  • 1 flaska rökig BBQ-sås (ca 250 ml)
  • 300-400 g rotselleri eller palsternacka
  • Ca 2 msk olivolja
  • 1 dl riven lagrad cheddarost (ca 50 g)
  • 1 dl lättcrème fraiche
  • ½ dl mjölk
  • 1 msk söt senap
  • 1 rödlök
  • 1-2 äpplen
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 1 huvud romansallad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Krydda kycklingen med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg i en ugnssäker form och häll över hälften av såsen. Snabbmarinera i 15 minuter.
  3. Skala och skär rotsellerin i ½ cm tjocka skivor. Skär skivorna i 2 cm breda bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja, ½-1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta i ca 10 minuter.
  4. Mixa ost, crème fraiche, mjölk, senap och salt i matberedaren eller med stavmixer till en krämig konsistens. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Skala och strimla löken. Kärna ur, dela och skär äpplet i tunna skivor. Dela tomaterna. Riv salladen i mindre bitar. Blanda grönsakerna med dressingen.
  6. Ställ in kycklingen i ugnen. Sänk till 175 grader och tillaga i ca 12 minuter.
  7. Blanda ner sellerin i salladen. Fördela på tallrikar. Servera med kycklingen och barbecuesås. Rostade potatisklyftor är gott till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr