Beigneter

Bortglömd klassiker eller uppäten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 fasta och syrliga äpplen
  • ½ citron
  • 1 liter neutral olja
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • Frityrsmeten:
  • 25 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Smält smöret till frityrsmeten.
  2. Blanda mjölet och florsockret i en bunke. Häll i vattnet och rör om så att du får en jämn smet. Rör i äggen och det smälta smöret.
  3. Skala äpplena, kärna ur och skiva dem. Droppa över saften från citronen så att de inte mörknar.
  4. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta till 170–180 grader. Kolla med stektermometer eller en bit vitt bröd som ska bli vackert brun på en knapp minut.
  5. Doppa äppelskivorna i smeten och fritera dem några i taget tills de är gyllene.
  6. Ta upp med hålslev och låt dem drypa av på hushållspapper.
  7. Blanda sockret och kanelen på en tallrik och vänd de friterade äppelskivorna i blandningen.
  8. Servera beigneterna ljumma med glass.
  9. Tips:
  10. Hoppa över sockret och kanelen och testa att salta beigneterna lätt i stället. Servera som snacks till ett glas vitt vin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…