Belgiska våfflor

En våffla med vispad äggvita i stället för grädde. Då går det kanske an att njuta stor portion vispad grädde till. Vaniljsmak är typisk för belgisk våffla.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl (300 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk olja, smör el margarin

Gör så här

  1. 1. Skilj vitorna från äggulorna. Blanda alla torra ingredienser.
  2. 2. Rör i mjölken lite i taget till en jämn smet. Tillsätt oljan och
  3. äggulorna.
  4. 3. Vispa vitorna vita och blanka. Vänd ner i smeten, mjukt och lite
  5. slarvigt.
  6. 4. Hetta upp våffeljärnet. Smöra eventuellt med flytande margarin.
  7. Av två slevar smet blir det ungefär en lagg.
  8. Grädda guldgula ca 2 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…