Björnbärsbakelse

Emma. Namnet har tyskt ursprung och betyder ”den höga”. 23/7.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt savoiardkex, avlånga kex, används i tiramisu, cirka 24 st
  • 3 dl grädde
  • 150 g björnbär (några fina bär till garnering)
  • 0,5 dl florsocker
  • 3 gelatinblad

Gör så här

  1. Dela kexen på mitten och ställ dem ut med kanten i sex glas eller i koppar. Smula sönder några kex och lägg smulorna i botten på glaset eller koppen.
  2. Vispa grädden. Mosa björnbären och blanda i sockret. Blöt upp gelatinet och värm upp det enligt anvisning på paketet.
  3. Blanda först ner det uppblötta gelatinet i hälften av björnbärsmoset och tillsätt sedan resten. Vänd ner blandningen i grädden.
  4. Spritsa eller klicka ner björnbärsmoussen i hålet där kexen blir en ”vägg”. Spara lite mousse till garnering. Låt stå kallt en stund tills moussen stelnat.
  5. Vänd glaset eller koppen upp och ned och tag försiktigt ut bakelsen. Garnera med en klick mousse och ett björnbär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…