Björnbärskaka med äpple

I augusti är inte bara kräftorna som bäst. Björnbären är också stora, svarta och söta. Passa på att göra en härlig björnbärskaka med äpplen i till kräftskivan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 200 g smör
  • 2½ dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 ägg
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 äpplen, skalade och skivade
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g björnbär, färska eller frysta
  • Till servering:
  • 3 dl grädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj en sockerkaksform.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ihop rumsvarmt smör, socker och citronskal i en separat bunke tills det är väl blandat. Vispa i äggen, ett i taget, och citronsaften. Vispa tills det är ljust och fluffigt. Vänd sedan ner mjölblandningen.
  3. Häll 2/3 av smeten i formen. Skala och skiva äpplen och fördela dem jämnt över smeten. Strö över kardemumma och vaniljsocker. Häll på resten av smeten och lägg till sist på björnbär. De ska bara sjunka ner lite lätt i smeten. Om man använder frysta bär är det bra att låta dem rinna av först.
  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Servera kakan varm eller kall med en klick vispad grädde och några extra bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr