Björnbärskladdkaka, nyttig, vegansk och glutenfri

Jag tog och exprimenterade i köket, med bönor istället för mjöl och utan matfett blir det definitivt en nyttigare kladdkaka än den vanliga. Jag blev riktigt nöjd själv! Riktigt chokladig och söt, man kanske kan minska på sockret. Berätta gärna vad ni tycker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g kokta Haricotbönor, vanliga vita, går nog med andra bönor också
  • ½-1 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½-1 dl björnbärssylt

Gör så här

  1. Sätt ungen på 180 grader.
  2. Mixa bönorna i mixer eller med stavmixer till en slät massa, rör i de övriga ingredienserna utom sylten. När allt är väl blandat, rör försiktigt in sylten så att det inte blandas ihop helt.
  3. Häll i form och grädda i 25-30 minuter.

Kommentarer

Trevligt med försök till hälsosammare snask! Det stämmer dock inte att kalla kakan för "nyttig". Det skulle ju faktiskt innebära att den innehåller ordentliga mängder vitaminer, antioxidanter, mineraler, proteiner eller något annat som kroppen verkligen behöver. Och det gör den ju inte... Men den är ju ett bättre alternativ än många andra kakor.
mjo precis, vita kokbönor menar jag. sådanna som engelskmännen använder i baked beans.. =)))
Ja, vad menar du för bönor, egentligen? Vita kokbönor, väl?
Vita haricots verts? Finns det?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…