Björnbärspaj med citron-creme fraiche

Gott! Passar väldigt bra som dessert nu till Påsk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskalet:
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 äggula
  • 1/2 dl vit baksirap
  • Fyllningen:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hackad mandel
  • 1/2 liter björnbär (kan bytas ut mot andra bär eller frukt)
  • Såsen:
  • 1 burk creme fraiche
  • 3 msk florsocker
  • rivet skal och saften från en citron

Gör så här

  1. 1. Arbeta samman alla igredinserna i pajskalet till en deg.
  2. Klä en pajform, ca 22 cm i diam. med degen och nagga bottnen. Ställ i kylskåpet ca 30 min. Sätt ugnen på 175*.
  3. 2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa i ytterligare någon min ut. Vänd ner mandeln och bären försiktigt i äggvitesmeten. Lägg smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Marängen ska få färg.
  4. 3. Vispa creme fraichen och florsockret. Tillsätt citronskalet och saften. Servera Björnbärspajen ljummen tillsammans med såsen. Ät och njut!

Kommentarer

Jättegod paj! Annorlunda med citronsåsen av creme fraice, Enkel att göra också.

Liknande recept

@bobbora

GI-knäcke

Det här receptet fick jag av en kompis för några veckor sedan . Jag har redan gjort det fyra gånger och ska göra det…

@mrsc

Grebbestads köttbullar

Stingiga köttbullar till kräftbuffén – julbordet – påsk eller när du tycker du vill bjuda på smakrika köttbullar.

@josses

13:s Citronsill

Ett sillrecept vi alltid gjorde till jul på en demens-avdelning jag jobbade på i mitten av -90-talet och som har blivit ett måste på…

@router

Lane sill

Detta är en fisk rätt som jag brukar servera tiil jul, påsk och midsommar