Björnbärspaj med citron-creme fraiche

Gott! Passar väldigt bra som dessert nu till Påsk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskalet:
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 äggula
  • 1/2 dl vit baksirap
  • Fyllningen:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hackad mandel
  • 1/2 liter björnbär (kan bytas ut mot andra bär eller frukt)
  • Såsen:
  • 1 burk creme fraiche
  • 3 msk florsocker
  • rivet skal och saften från en citron

Gör så här

  1. 1. Arbeta samman alla igredinserna i pajskalet till en deg.
  2. Klä en pajform, ca 22 cm i diam. med degen och nagga bottnen. Ställ i kylskåpet ca 30 min. Sätt ugnen på 175*.
  3. 2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa i ytterligare någon min ut. Vänd ner mandeln och bären försiktigt i äggvitesmeten. Lägg smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Marängen ska få färg.
  4. 3. Vispa creme fraichen och florsockret. Tillsätt citronskalet och saften. Servera Björnbärspajen ljummen tillsammans med såsen. Ät och njut!

Kommentarer

Jättegod paj! Annorlunda med citronsåsen av creme fraice, Enkel att göra också.

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…