Björnbärstimbal med honungsgrädde

Det går jättebra att använda andra bär också. Tag de bär som det är säsong för.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 gelatinblad
  • 300 g björnbär
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 1/2 liter filmjölk; eller yoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Honungsgrädde:
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med vatten i en bunke.
  2. Mixa eller mosa björnbären. Lägg björnbären i en kastrull tillsammans med sockret och värm under omrörning.
  3. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem till det varma bärmoset. Ta kastrullen från plattan.
  4. Tillsätt vaniljsockret och filmjölken/yoghurten. Häll upp i en vattensköljd form och ställ i kylen i minst 2 timmar. Vispa grädden och honungen till halvfast konsistens.
  5. Servera timbalen med honungsgrädden.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…