Blåbärs- och crème fraichekaka

En saftig och fin blåbärskaka. Med fullkornsvetemjöl och råsocker så blir den dessutom lite mustig i smaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl råsocker, strö
  • 150 g smör
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 4 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 dl frysta blåbär
  • 1 msk mjöl

Gör så här

  1. Ugn 175º.
  2. Smöra och mjöla en stor sockerkaksform noggrant.
  3. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret.
  5. Blanda i crème fraiche och smält smör i äggvispet.
  6. Rör därefter ner mjölblandningen försiktigt.
  7. Rulla frysta blåbär i lite vetemjöl och blanda ner i smeten.
  8. Häll smeten i sockerkaksformen och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter eller tills kakan känns klar med en provsticka. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Kommentarer

Supergod och känns nyttig!

Liknande recept