Blåbärs- och vaniljscones

Läskande goda scones att äta till lördagsfrukosten med lite färskost. Förbered genom att blanda alla torra ingredienser kvällen innan. Då går det snabbt att baka på morgonen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl djupfrysta blåbär
  • Att doppa i:
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda alla torra ingredienser väl. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölblandningen.
  3. Rör ner vaniljyoghurt och arbeta hastigt ihop till en deg. Blanda i de frysta blåbären. Häll upp strösocker på ett fat.
  4. Ta med hjälp av 2 skedar ut så många klickar du önskar och doppa i socker vartefter och lägg dem därefter på bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter eller tills de fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…