Blåbärsbullar med citronglasyr

Citron och blåbär är en oslagbar kombination. Här tillsammans i ljuvliga bullar! Glutenfria.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, stött
  • 12 dl glutenfri mjölmix, Semper
  • Fyllning:
  • 200 g blåbär
  • 1 dl socker
  • 3 msk malen kanel
  • Glasyr:
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk rivet citronskal
  • 3 msk kokosmjölk

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
  2. Koka ihop blåbär, socker och kanel under några minuter. Låt svalna.
  3. Arbeta samman degen på mjölmixat bakbord. Kavla ut till en stor degplatta, bred på blåbärsmixen och rulla samman som en rulltårta. Skär i 3 cm breda bitar och lägg i bakformar. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda bullarna i ca 15 minuter. Låt svalna.
  6. Rör ihop glasyren och ringla den över bullarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…