Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 25 g margarin eller smör
  • 3 dl krossade digestivekex, ca 10 st
  • 3/4 dl grädde eller mjölk
  • 1 tsk kanel
  • Fyllning:
  • 200 g blåbär
  • 400 g cream cheese, vanlig eller lätt
  • 1 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 2 dl Kesella vanilj (köp två förp)
  • 1 msk maizena
  • Garnering:
  • 1 dl Kesella vanilj
  • Blåbär
  • Servering:
  • Vätskan från blåbärspurén

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält margarinet och låt det svalna under tiden digestivekexen krossas i skål. Blanda samman kanelen med kexsmulorna och tillsätt sedan margarinet och mjölken. Tryck ut massan i botten av en form med löstagbara kanter och 24 cm i diameter.
  3. Passera blåbären genom en finmaskig sil så att vätskan får rinna av och spara sedan vätskan i en skål i kylen.
  4. Mixa all creme cheese i en matberedare tillsammans med sockret. Tillsätt blåbärspurén tillsammans med de övriga ingredienserna och mixa till en slät smet. Häll fyllningen i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
  6. Låt kakan svalna och låt den helst stå och mogna i kylskåpet i någon dag.
  7. Täck ytan med Kesella vanilj innan servering och garnera med blåbär. Servera kakan med blåbärssåsen som blev över efter blåbärspurén.

Kommentarer

Den är riktigt god. Väldigt uppskattad! :)
Mycket fräsch och god. Det blev succe´ vid kaffebordet. Full pott, 5 p. Blåbärshälsning
Vackert vvackert väldigt vackert
Wow! Vilken snygg cheesecake!
ser smarrigt ut=D

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…