Blåbärsgrottor utan socker

Hallongrottor är en riktig klassiker, men det är inte alltför ofta man ser andra bär i dessa kakor! Jag tänkte därför göra en slags enkel "sylt" av blåbär att fylla kakorna med. Själva kakdegen innehåller goda pecannötter och är även smaksatt med en touch av kanel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Blåbärssylt:
  • 50 gram blåbär
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 ½ -2 tsk stevia strö
  • Kakdeg:
  • 35 gram rumsvarmt smör
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk riven kokos
  • 2 tsk kokosmjöl
  • 20 gram pecannötter
  • 2- 2 ½ msk stevia strö
  • 2 krm kanel
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Blåbärssylt:
  2. Börja med att lägga blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och sötning. Mosa blåbären med en sked. Låt stå på svag värme tills det tjocknar (ca 20 minuter). Rör om då och då. Medan sylten värms kan du börja med kakdegen.
  3. Kakdeg:
  4. Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka pecannötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda därefter ner smöret och blanda till en kakdeg. Forma kakdegen till runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i varje boll. Fördela blåbärssylten i varje grop. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna innan de rörs.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mydreamcookies

Cookie dough

Använd kakdegen i bland annat i glass, muffins, sockerkaka. God även som den är för den som gillar att äta kakdeg. 😉

@fetgnu

Stött kardemummacookie

Telefonen ringer och 1 timma får du fikagäster. Vad ska du bjuda på? Här kommer räddaren i nöden, ett enkelt och snabbt recept som…