Blåbärskaka med äpple

Viktväktarna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 25 g margarin
  • 50 g mald mandel
  • 2 ägg
  • Rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
  • Ev 1/2 tsk mandelessens
  • 2 äpplen skalade, urkärnade och tunt skivade
  • 125 g blåbär

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader, varmluftsugn till 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en kvadratisk bakform, 20 x 20 cm eller en liten långpanna, 20 x 30 cm.
  2. Lägg mjöl, bakpulver, margarin, mandel, ägg, apelsinskal och saft och ev. mandelessens i en skål eller i matberedaren.
  3. Vispa ihop till en smet. Vänd ner äppelskivor och blåbär (frysta blåbär ska vara otinade). Bred ut smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är genomgräddad och ytan har fin färg, 45-50 minuter.
  5. Låt kakan kallna i formen. Skär den sedan i 10 bitar. Om bitarna försvaras i en burk är de hållbara upp till en vecka

Kommentarer

Jättegod kaka. Bakade den igår och skulle lägga ut den idag men den fanns hos de så du får bilden. 2,5 poäng per bit om den delas i 10 bitar. Kram Tina

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…