Blåbärskaka (som inte är så dum den heller)

Samma källa som "smarrig vinbärskaka". Blåbären ger en ljuvlig sötma, och kakan får inte alls ett "grovt" intryck av grahamsmjölet och sesamfröna. Tvärtom är den väldigt saftig, kanske t.o.m. tack vare detta. Kakan blir absolut bäst med färska bär, och välj hellre den större mängden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 125 g smält smör
  • 3-4 dl blåbär
  • 1/2 - 1 dl socker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sesamfrö.
  3. Blanda sist i det smälta matfettet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  5. Blanda blåbären med sockret och strö ut dem över kakan.
  6. Grädda i 175 grader i 55 minuter.
  7. Sikta florsocker över kakan innan den serveras.
  8. Gott med glass och/eller grädde till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…