Blåbärskaka ”upside down”

Den godaste blåbärskakan, speciellt om den är lite kladdig inuti.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smör
  • Farinsocker
  • Blåbär
  • Smet:
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 20 cm form och täck den med farinsocker. Fyll botten med bär i ett 2 cm tjockt lager.
  2. Vispa smör och socker tills det blir vitt och pösigt. Rör ned äggen ett i taget.
  3. Blanda mjöl och bakpulver med vanilj. Rör ned det försiktigt i smeten tills den blir slät. Häll smeten i formen och släta ut den med en slickepott.
  4. Grädda kakan i ca 40 minuter. Prova med en sticka om kakan är färdig. Kakan ska vara lite kladdig i mitten men se upp så att den inte är för lös.
  5. Lägg en tallrik över formen och vänd snabbt. Fastnar fyllningen i formen så är det ingen fara, ta bara bort det och lägg det på kakan. Servera ljummen, gärna med en klick vispad crème fraiche eller grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…