Blåbärskrans

Med blåbär, färska eller frysta, kan du enkelt baka en läcker krans till eftermiddagsfikat. Kakan går snabbt att göra och du behöver inte ens använda någon form.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl färska blåbär
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 25 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt matfettet skuret i mindre bitar.
  2. Rör ner ägget i mjölblandningen. Tillsätt mjölken. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tillsätt blåbären i degen. Klicka ut och forma degen till en krans på en bakpappersklädd plåt.
  3. Pensla kransen runt om och ovanpå med uppvispat ägg. Strö över mandelspånen. Grädda blåbärskransen mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt den svalna något på galler innan den skärs i bitar och serveras.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…