Blåbärsmuffins med fil

Det här är en mycket god muffinsvariant som bakas med filmjölk. De härliga blåbären gör muffinsen extra saftiga och försvinnande goda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2-3 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl filmjölk
  • ½ dl rapsolja
  • 2-3 dl frysta blåbär
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 2 msk rårörsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
  2. Vispa samman ägg och filmjölk. Häll äggblandningen och oljan över de torra ingredienserna och rör om väl.
  3. Tillsätt till sist blbären och rör runt varsamt så att de inte går sönder, det räcker med ett par slevtag.
  4. Klicka ut smeten i muffinsformar av aluminium eller papper.
  5. Vispa upp ägget och pensla muffinsen med det. Strö rårörsocker över dem. Grädda muffinsen mitt i ugnen 12-15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…