Blåbärspaj

God blåbärspaj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Knappt 1 dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 150 g margarin eller smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 dl blåbär ( 1 pkt ca 225 g frysta blåbär är lagom)
  • ½ dl socker

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Skär matfettet i bitar och tillsätt det. Häll i vattnet.
  2. Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå i kylskåp ca 15 min eller frysen 5 min.
  3. Tryck ut halva degen i en pajform ca 15-20 cm i diameter.
  4. Grädda den i 175°C i ca 8 min.
  5. Fyll pajskalet med blåbär och strö över socker.
  6. Resten av degen ska sedan tryckas ut till ett lock som täcker bären. För att göra det enkelt så brukar jag ta lite deg i taget och trycka ut den och sedan pussla ihop så gott det går.
  7. Om man vill göra det "snyggt" så kan man kavla ut degen mellan två smörpapper och sedan skära några snitt för att ångan ska kunna dunsta.
  8. Grädda pajen i 175°C i ca 20 minuter mitt i ugnen.
  9. Servera med vaniljsås eller glass.

Kommentarer

Kommer ha mindre smör och mer blåbär nästa gång. Ett tips är att smeta ut locket på ett bakplåtspapper och sedan lägga i frysen tills det stelnat. Då kan man skala av pappret från degen :)
Nu ska jag testa din paj med blåbär och höra vad mina Hollänska grannar tycker. Återkommer/PH
Jättegod paj, gjort med blåbär. Sen gjorde jag med äpplen, det blev också bra. Kommer jag att göra fler gånger. Betyg fem från oss.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr