Blåbärspaj med citron och crème fraiche

Hittade den här i en Allers tidning och går hem hos de flesta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Finrivet skal av en citron
  • 8 dl frysta blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • Glass

Gör så här

  1. Ta fram bären ur frysen.
  2. Blanda snabbt ihop ingredienserna till en jämn deg. Tryck 2/3 av degen ner i en pajform. Spara den mindre till senare. Ställ kallt i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200˚C.
  4. Rör ihop crème fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och citronskalet till fyllningen. Bre ut fyllningen jämt över mördegsskalet.
  5. Lägg de halvtinade blåbären i en plastpåse tillsammans med potatismjölet. Skaka lätt och häll ut över formen.
  6. Kavla den mindre degbiten tunt på ett mjölat bakbord. Skär ut remsor och lägg dem som ett rutmönster över bären.
  7. Grädda pajen i ca 35 minuter.
  8. Servera med glass.

Kommentarer

Riktigt god =)
JÄTTEGOD!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…