Blåbärspaj med havrebotten och knaprig strössel

Detta är Leilas "Farmors knapriga blåbärspaj". Jag använder dock råsocker och inte vanligt vitt socker. God är den och min sambos absoluta favorit.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Havrebotten:
  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl råsocker
  • 1,5 dl havregryn
  • Fyllning:
  • 250 g blåbär, färska eller frysta
  • 2 dl blåbärssylt, ta din favorit
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2,5 msk potatismjöl
  • Knaprig topping:
  • 75 g smör
  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda med vetemjöl, råsocker och havregryn. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och grädda tills den blir ljusbrun, mellan 10 - 20 minuter beroende på formens storlek.
  2. Blanda ihop blåbär, blåbärssylt och balsamvinäger. Rör ner potatismjöl och fyll skalet. Smält smör och rör ner havregryn och råsocker, låt svälla några minuter. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…